Zamieszczone przez tadfi
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
To jest tylko w wersji L&K.Zamieszczone przez AndysChodziło i podświetlenie wewn. klamek.Czarny Elegance
Komentarz
-
Chyba mam, tyle, że nie wprowadziłem tego, wpisałem kodowanie 246, w którym to podświetlenie nie jest zawarte. Powinienem wpisać 252 (128+64+32+8+4). Kropeck rozjaśnił mi umysł jak mam wprowadzać to kodowanieZamieszczone przez AndysTo chyba nie masz :lol: . Chodziło i podświetlenie wewn. klamek.Zamieszczone przez tadfiDobre pytanie, jak to wygląda? W którym jest miejscu? Mogę zejść na parking i zobaczyć, tylko muszę wiedzieć gdzie
[ Dodano: Pią 23 Kwi, 10 10:01 ]
No a jeśli nie mam, to powinienem wpisać 244 (128+64+32+16+4).
Po pracy sprawdzę jak to zadziała.
[ Dodano: Pią 23 Kwi, 10 10:02 ]
Jeszcze pytanie: przez jakie lampki realizowane jest to podświetlenie drzwi?
Komentarz
-
Coś za bardzo kombinujesz IMHO. Proponuję abyś sobie wykonał test wykonawczy dla tego tego sterownika wtedy okaże się czy coś jest czy nie ma.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Sprawdziłem i po wpisaniu 244 błąd się już nie ponawia. Jeszcze raz dzieki KropeckZamieszczone przez EnriquezCoś za bardzo kombinujesz IMHO. Proponuję abyś sobie wykonał test wykonawczy dla tego tego sterownika wtedy okaże się czy coś jest czy nie ma.
Komentarz
-
Czesc,
Cos za bardzo pokombinowalem z kodowaniem w mojej O2 i teraz po wlaczeniu swiatel caly czas swieca swiatla stopu (oprocz trzeciego). Wie ktos moze, ktory bajt moze byc za to odpowiedzialny?
Komentarz
-
Obstawiałbym, że zmieniłeś moc świecenia żarówek od hamulca na 100% przy włączonych światłach. Nie pamiętam jak się to nazywa, ale jest napisane coś w deseń: "hamulce jako postojowe" (chyba, ze jest to angielsku) i ten parametr przestawiłeś z 17% na 100%Zamieszczone przez Zelu00Czesc,
Cos za bardzo pokombinowalem z kodowaniem w mojej O2 i teraz po wlaczeniu swiatel caly czas swieca swiatla stopu (oprocz trzeciego). Wie ktos moze, ktory bajt moze byc za to odpowiedzialny?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Sławek, przestań kombinować, bo przekombinujesz
Komentarz
-
hehe, zmień sobie jeszcze natężenie dziennych do 50%. W ten sposób postanowiłem wypróbować ile wytrzymają Osramy Nightbreakery na jeździe w dzień na 50%. Na początku dałem 27%, ale wyglądało to jak w trabancie.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
da się w O2 FL ustawić 2 przeciwmgielne z tyłu i przestawić jakoś spryskiwacze reflektorów, bo za każdym razem jak włączę na szybę to sika wszędzie i ze wszystkiego :P
Komentarz
-
Mihau, nie wiem czy nie trzeba z tym jechać do ASO, bo ostatnio rozmawiałem z jedny pracownikiem ASO i coś próbowali kodawać VAG-iem i spalili wiązkę. Podobno te po FL mają jakąś blokadę, ale dokładnie nie wiem o co kaman. W OII przed FL idzie opóźnić spryski reflektorów i idzie włączyć oba przeciwmgielne z tyłu
Komentarz
-
to już wole z tym żyć niż jechać do ASO żebym był królikiem doświadczalnym :|
Komentarz
-
W Passacie jak i prawdopodobnie O2 przed FL jest wprost możliwość opóźnienia w ms czasu zadziałania sprysków świateł. W FL się nie bawiłem, bo nie mam.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
błędna logika - ja właśnie w ASO pozwoliłbym sobie na 200% eksperymentów (jeśli oczywiście to oni stoją za klawiaturą).Zamieszczone przez Mihauto już wole z tym żyć niż jechać do ASO żebym był królikiem doświadczalnym :|
To prawda - w O2 przed FL jest możliwość ustawienia czasu opóźnienia włączenia się spryskiwaczy lamp jak również czasu spryskiwania.Zamieszczone przez EnriquezW Passacie jak i prawdopodobnie O2 przed FL jest wprost możliwość opóźnienia w ms czasu zadziałania sprysków świateł. W FL się nie bawiłem, bo nie mam.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
Na dzień dzisiejszy nie idzie. Wiem to z autopsji.Zamieszczone przez Andrev3idzie włączyć oba przeciwmgielne z tyłu
Komentarz
-
napisał, że w O2 przed FL :-)Zamieszczone przez winni77Na dzień dzisiejszy nie idzie. Wiem to z autopsji.Zamieszczone przez Andrev3idzie włączyć oba przeciwmgielne z tyłuPozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Panowie,
przy skanowaniu O2 czy są błędy VAG skanuje też xenony i wtedy robią ruch w dół i górę wraz ze słyszalnym buczeniem, taki sam ruch robią przy przekręceniu stacyjki i włączeniu świateł ale bez buczenia, wczoraj trochę grzebałem w aucie i teraz mam ten ruch z buczeniem przy przekręceniu stacyjki, ktoś ma pomysł co na grzebałem ? lub jak wrócić do ustawień fabrycznych ?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
loru, to normalne
xenony maja tak robić- to jak najbardziej proawidłoweprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
to ja wiem że mają robić ruch przy zapaleniu ich ale nie przy przekręceniu stacyjki i do tego z takim charakterystycznym buczeniem, tego wcześniej nie miałem.Zamieszczone przez piotrek_gdyxenony maja tak robić- to jak najbardziej proawidłoweO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
loru, jak robisz test vagiem nawet na wyłaczonych światłach będziesz miał ruch i takie jakby chrobotanieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
zgada się ale ja te chrobotanie mam nawet jak nie robię testu wagiem i o to chodzi w moim problemie.Zamieszczone przez piotrek_gdyloru, jak robisz test vagiem nawet na wyłaczonych światłach będziesz miał ruch i takie jakby chrobotanieO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
piotrek_gdy, ale loru chodzi ze jak uruchamia auto to mu xenon gora-dol i buczy. U mnie nie ma buczenia przy przekrecaniu kluczyka.
Komentarz
-
dokładnieZamieszczone przez marbabpiotrek_gdy, ale loru chodzi ze jak uruchamia auto to mu xenon gora-dol i buczy. U mnie nie ma buczenia przy przekrecaniu kluczyka.
dobra już chyba wiew co spiep...... sprawdzę i wieczorem i dam znać ale wszystkie sugestie nadal miło widziane.
[edit]
Sprawa już rozwiązana, przypadkowo rozpocząłem procedurę poziomowania xenonów którą nie dokończyłem tak jak należy
ops:
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz

Komentarz